Τα δωμάτια και οι είσοδοι που προτιμάει ένας διαρρήκτης
17 Νοέ

Τα δωμάτια που επιλέγουν πρώτα οι διαρρήκτες

Το πρώτο δωμάτιο που επισκέπτονται, είναι το βασικό υπνοδωμάτιο. Ο λόγος είναι προφανής αφού εκεί θα βρουν κοσμήματα, ακριβές τσάντες ή πορτοφόλια, ενδεχομένως και κοσμήματα. Στη συνέχεια πηγαίνουν στο σαλόνι ή το καθιστικό, κυρίως στο πρώτο αν υπάρχει και το δεύτερο, για να βρουν άλλα ακριβά αντικείμενα. Αυτά μπορεί να είναι ένα έργο τέχνης, όπως ένας ακριβός πίνακας, ένα συλλεκτικό βάζο και ίσως μία δική σας κρυψώνα για μετρητά. Προσοχή λοιπόν! Στους ίδιους χώρους θα βρουν και gadgets ή ακριβές ηλεκτρικές συσκευές όπως μία μεγάλη τηλεόραση. Αυτά τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, αφού έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία για εκείνους. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό, ότι ποτέ δεν πετάμε τις κούτες από καινούργια ηλεκτρικά είδη στον κοντινότερο κάδο του σπιτιού μας. Γιατί έτσι ξέρουν οι επίδοξοι κλέφτες ότι μέσα στο σπίτι μας κρύβεται κάτι «καλό» για αυτούς.

Οι είσοδοι από όπου προτιμούν να εισβάλλουν

Αν πρόκειται για ισόγειο, τότε τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα για εκείνους. Οπότε φροντίστε να κλείνετε με κλειδαριές ασφαλείας τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Μπορείτε ακόμη να τους κάνετε πιο δύσκολο, τοποθετώντας «βαριά» ρολά και παντζούρια με πύρους. Σε άλλες περιπτώσεις οι διαρρήκτες επιλέγουν πλέον τις κεντρικές εισόδους των σπιτιών και γι’ αυτό φροντίζουμε να έχουμε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας με γραναζωτή κλειδαριά. Κλειδώνετε πάντα, ακόμη κι όταν βρίσκεστε εντός σπιτιού. Και μία ενδιαφέρουσα πληροφορία, οι κλέφτες προτιμούν πλέον τους ορόφους έναντι του ισογείου γιατί το ισόγειο έχει περαστικούς και μπορεί να γίνει ορατός. Επομένως ο όροφος δε μας διασφαλίζει. Μερικές ακόμη είσοδοι που έχουν ενδιαφέρον για τους επίδοξους κλέφτες, είναι αυτές του γκαράζ, μία βοηθητική πόρτα στο σπίτι (πχ. κουζίνας), του υπογείου ή της αποθήκης.

Όσο για τον χρόνο που του παίρνει να σας κλέψει; Δεν είναι πολύς, υπολογίζεται σύμφωνα με έρευνες από οκτώ έως 15 λεπτά.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ