3+ 1 Τρόποι που «κλέβουν» το κλειδί του αυτοκινήτου σου
17 Νοέ

Εντός ή εκτός εισαγωγικών, το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το κλειδί του οχήματός σου, αλλά με το ίδιο το αυτοκίνητο. Το kleidaras michalis εφιστά την προσοχή σου και αποκαλύπτει μερικούς, πιο πονηρούς τρόπους με τους οποίους οι επίδοξοι διαρρήκτες κλέβουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου.

Μέθοδος Νο1: Τυχαία Συνάντηση

Είχες φανταστεί ποτέ πως θα μπορούσε κάποιος να σε συναντήσει στην καφετέρια ή το εστιατόριο, που είσαι με την παρέα σου, κατά την είσοδό σου στο χώρο, να πέσει πάνω σου ρίχνοντας την τσάντα σου με όλα τα πράγματα μέσα και να αρπάξει σε δευτερόλεπτα τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου χωρίς να το καταλάβεις (αφού εσύ θα προσπαθείς να μαζέψεις τα υπόλοιπα αντικείμενα και την τσάντα σου); Κι όμως, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο κλοπής αυτοκινήτου.

Μέθοδος Νο2: Αντικλείδι ενώ εσύ… παρκάρεις!

Ο πιο γνωστός και συνηθισμένος τρόπος κλοπής ενός αυτοκινήτου είναι το πάρκινγκ. Προσοχή όμως! Δεν εννοούμε πως όλοι οι εργαζόμενοι σε χώρους στάθμευσης είναι απατεώνες. Αντιθέτως μιλάμε για εκείνα τα ελάχιστα parking, που ΔΕΝ είναι οργανωμένα- συνήθως πρόκειται για υπαίθρια και χωρίς φύλαξη. Σε αυτά δε θα πρέπει να εμπιστεύεστε να αφήνετε τα κλειδιά σας. Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και να πάρετε τα κλειδιά.

Μέθοδος Νο3: Και τα δεύτερα κλειδιά, μου κάνουν

Ένας ακόμη εύκολος τρόπος είναι τα δεύτερα κλειδιά. Προσοχή σε ποιον τα εμπιστεύεστε, αλλά και που τα έχετε. Για παράδειγμα δεν αφήνουμε ποτέ τα δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο αυτοκίνητο. Όπως επίσης δεν τα έχουμε μαζί με τα κλειδιά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα.

Μέθοδος Νο4: Κλοπή σε διπλή στάθμευση

Εδώ τους το κάνουμε αρκετά εύκολο, αφού όσο εμείς αφήνουμε το κλειδί πάνω στη μηχανή με τη λογική ότι θα πεταχτούμε για μερικά λεπτά στο περίπτερο ή το mini market. Ναι, μπορεί να έχεις διπλοπαρκάρει ακριβώς απ’ έξω από το κατάστημα και ναι, μπορεί να το βλέπεις από μακριά το αυτοκίνητό σου αλλά σίγουρα δε θα προλάβεις να αντιδράσεις όταν ο κλέφτης θα βρεθεί στη θέση του οδηγού, θα βάλει μπροστά και θα φύγει σαν κύριος!

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ