3+1 Μέρη που δεν πρέπει ποτέ να κρύψεις τα κλειδιά σου
08 Φεβ

Από μικρή ακόμη ηλικία αγαπάμε να παίζουμε κρυφτό. Όσο μεγαλώνουμε βέβαια, καλούμαστε να λαμβάνουμε υπόψη και άλλους παράγοντες. Ειδικά όταν “παίζουμε” με τα κλειδιά του σπιτιού και την ασφάλειά μας. Το kleidaras michalis δίνει τις δικές του συμβουλές και μας παρουσιάζει τρία συν ένα ευάλωτα σημεία που συνηθίζουμε να κρύβουμε τα κλειδιά μας. Μην κρύψεις ποτέ τα κλειδιά σου…

1. Κάτω από το χαλάκι:

Παλιά νομίζαμε πως ήταν ένα σημείο που κανένας δε θα σκεφτόταν να κοιτάξει. Σήμερα όμως δεν αποτελεί πλέον «κρυφό» spot συν ότι σύμφωνα με έρευνες το 34% των διαρρηκτών επιλέγει να εισβάλλει στο χώρο μας από την κεντρική πόρτα.

2. Κάτω από μία πέτρα, στο δέντρο του κήπου ή στη γλάστρα:

Αυτά αποτελούν τρία εξωτερικά σημεία που παραδοσιακά επιλέγουμε ως κρυψώνες για τα κλειδιά μας. Κάποιοι μάλιστα φροντίζουν και για μία ψεύτικη πέτρα ή ένα πολύ μικρό γλαστράκι, που θα σημαδέψουν και θα έχουν εκεί τα κλειδιά για τους κατοίκους του σπιτιού. Οι κλέφτες όμως γνωρίζουν που να κοιτάξουν! Είναι πλέον αρκετά εκπαιδευμένοι ώστε να ψάξουν σε όλα τα πιθανά και δυστυχώς και στα φαινομενικά απίθανα σημεία. Εκτός πια αν έχετε μία πολύ βαριά πέτρα, που δύσκολα μπορεί καποιος να σηκώσει ή ένα πολύ ψηλό δέντρο στον κήπο σας για να έχετε εκεί τα κλειδιά σας. Το ζήτημα είναι όμως να μπορείτε κι εσείς να έχετε εύκολη πρόσβαση στα κλειδιά. Επίσης μεγάλη προσοχή όταν υπάρχει κάποιο ζώο στον κήπο, όπως σκύλος, που θα μπορούσε να τα μεταφέρει σε άλλο σημείο. Στο δικό του κρυφό σημείο.

3. Στο πορτοφόλι ή σε ένα μικρό τσαντάκι:

Παλιά είχαμε τις κλειδοθήκες, που διευκόλυναν τον επίδοξο διαρρήκτη ώστε να τα βρει όλα συγκεντρωμένα. Τα κλειδιά του σπιτιού, του αυτοκινήτου, της μηχανής κτλ. Σήμερα το να κλέψει κάποιος την τσάντα ή το πορτοφόλι μας είναι πολύ πολύ εύκολο. Αν λοιπόν έχετε μαζί τα κλειδιά του σπιτιού σας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο διαρρήκτης θα δει από την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριο ή κάποιο άλλο προσωπικό έγγραφο που μένετε ακριβώς και θα έχει και τα κλειδιά μαζί. Πόσο πιο εύκολο μπορείτε να του το κάνετε;

4. Πάνω από την εξώπορτα:

Ναι, δεν είναι το πρώτο σημείο όπου θα κοιτάξει κανείς, αλλά όχι και το πιο απίθανο μέρος. Εκτός από αυτό, τα κλειδιά σας είναι πραγματικά εκτεθειμένα σ’ εξωτερικό χώρο και κινδυνεύουν από διάφορους παράγοντες. Με ένα δυνατό αέρα για παράδειγμα, μπορεί να μην τα ξαναδείτε ποτέ και να τα βρει κάποιος άλλος που δεν το θέλετε. Bonus info: Ακόμη καλό είναι να μην έχεις μαζί το αντικλείδι. Δεν έχει νόημα εξάλλου να έχεις μαζί σου το δεύτερο κλειδί, αφού αν χάσεις τα κλειδιά σου θα έχεις χάσει και αυτά. Προτιμότερο από όλα είναι να τα εμπιστευόμαστε σ’ έναν πολύ δικό μας άνθρωπο, που μένει κοντά στο σπίτι μας και γνωρίζουμε πως αν τα χρειαστούμε θα έρθει αμέσως να μας τα δώσει.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ