Κλειδί: Η σημασία του να είναι πραγματικά μοναδικό
04 Απρ

Το προφανές είναι ότι οφείλουμε να προσέχουμε τα κλειδιά μας, ώστε να μην τα χάσουμε και βρεθούν στα χέρια ενός επίδοξου διαρρήκτη. Υπάρχουν όμως και κάποια επιπλέον πράγματα, που είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε.

Αρχικά το κλειδί μίας θωρακισμένης πόρτας θα πρέπει να το «εγκαινιάζουν» μπροστά μας. Δηλαδή να μην έχει ανοιχθεί νωρίτερα η συσκευασία του. Το ξέρατε ότι ένα κλειδί μπορεί να αντιγραφεί ακόμη και με μία φωτογραφία του; Ακόμη κι αν δεν έχει κάποιος το κλειδί στα χέρια του, αλλά το αποτύπωμα του συνδυασμού των εγκοπών του μέσα από κάποιο υλικό που δύναται να χρησιμοποιηθεί ως εκμαγείο (π.χ. πλαστελίνη) μπορεί να φτιάξει αντίγραφο!

Φροντίζουμε να έχουμε μέχρι τρία, το μάξιμουμ, αντίγραφα κλειδιών. Ο κανόνας μάλιστα ορίζει πως οι θωρακισμένες πόρτες μπορούν να έχουν μέχρι τρία ίδια κλειδιά. Και ναι, φυσικά αντιγράφονται και τα κλειδιά από τις πόρτες ασφαλείας όπως από όλες τις υπόλοιπες.

Τα κλειδιά που δεν αντιγράφονται εύκολα είναι εκείνα της κλειδαριάς κυλίνδρου

Σημασία έχει να γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος έχει τα περιορισμένα αντίγραφα κλειδιών μας και να μην τα αφήνουμε σε κοινή θέα στη δουλειά, το γυμναστήριο ή σε όποιους άλλους κοινόχρηστους χώρους κινούμαστε καθημερινά.

Προσοχή! Όταν ένα σπίτι ή μία πολυκατοικία βρίσκεται στο στάδιο της ανέγερσης, άρα είναι μη κατοικίσιμο ακόμη, για τη διευκόλυνση των εργατών υπάρχουν τα γνωστά κλειδιά πασπαρτού. Το κλειδί εργοταξίου- όπως λέγεται- χρησιμοποιείται μέχρι να μπει ο μοναδικός συνδυασμός της κάθε πόρτας και να πάρει ο ιδιοκτήτης του κάθε σπιτιού το δικό του, μοναδικό κλειδί.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ