Μόνος στο σπίτι: Πώς μπορώ να προστατευθώ;
17 Νοέ

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δε φοβούνται να μείνουν μόνοι τους. Είναι και άλλοι, που νιώθουν αρκετή ανασφάλεια και δεν τους αρέσει να βρίσκονται ούτε για μερικές ώρες μόνοι στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω δύο, καλό είναι να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, ώστε να αισθανόμαστε και να είμαστε ασφαλείς. Το kleidaras michalis φροντίζει καθημερινά για αυτό το αίσθημα της ασφάλειας και προστασίας, προσφέροντας τα κατάλληλα ποιοτικά προϊόντα και παρέχοντας ορισμένες βασικές συμβουλές στους καταναλωτές. Όταν λοιπόν μένεις μόνος ή μόνη στο σπίτι, φρόντισε για….

Τα κατάλληλα κλειδιά και τις κλειδαριές ασφαλείας

Οι κλειδαριές ασφαλείας θέλουμε να είναι καινούργιες, τελευταίας τεχνολογίας και να ανανεώνονται κάθε δύο με τρία χρόνια. Η αλλαγή κλειδαριάς αποτελεί πλέον μία εύκολη διαδικασία, που πρέπει να βάλουμε στη ρουτίνα μας, αφού έρχονται συνεχώς νέα προϊόντα που αναβαθμίζουν την αγορά και κυρίως την ασφάλειά μας. Όταν μιλάμε για κλειδαριές, εννοούμε τις κλειδαριές στην εξωτερική πόρτα, στη θωρακισμένη πόρτα, στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες. Σε αυτή την αναβάθμιση προσθέτουμε και το συναγερμό ασφαλείας.

Το 100% της προσοχής σου

Τι σημαίνει αυτό; Όταν είμαστε μέσα στο σπίτι, κλειδώνουμε την πόρτα κι ας είναι ασφαλείας. Οι ξεκλείδωτες θωρακισμένες πόρτες παραβιάζονται σχεδόν το ίδιο εύκολα όπως κάθε πόρτα. Αν μένεις στο ισόγειο, δεν αφήνεις παράθυρα και πόρτες ανοιχτά ενώ βρίσκεσαι σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Δεν ξεχνάς τα κλειδιά σου δεξιά κι αριστερά, ώστε να το κάνεις πιο εύκολο σ’ έναν επίδοξο ληστή να βγάλει αντικλείδι. Σημαντικό είναι ακόμη να μη δίνεις πληροφορίες για τα αντικείμενα αξίας που έχεις στο σπίτι αλλά και γενικότερα για την οικονομική κατάστασή σου.

Το σωστό συνδυασμό παλαιάς και νέας τεχνολογίας

Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις ένα “έξυπνο” σπίτι με “έξυπνες” κλειδαριές ασφαλείας και κάρτα εισόδου αντί για κλειδί, αλλά σίγουρα μπορείς να συνδυάσεις οικονομικά σε προσιτή τιμή τα παλαιότερα με τα σύγχρονα μέσα ασφαλείας. Αρκεί να ρωτήσεις έναν πιστοποιημένο κλειθροποιό για τις επιλογές που έχεις. Σημασία έχει το σύνολο της ασφάλειας και των σχετικών μέτρων που λαμβάνεις, ώστε αυτά να αλληλοσυμπληρώνονται και να προσφέρουν ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

Να έχεις κάποιον δικό σου άνθρωπο κοντά

Η τελευταία κλήση στο κινητό σου πρέπει να είναι ένας δικός σου άνθρωπος, που μένει σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση. Έτσι αν συμβεί κάτι να μπορέσει άμεσα να τρέξει για βοήθεια.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ