10+1 Πράγματα που ξεχνάμε να ασφαλίσουμε
17 Νοέ

Όταν κάνουμε λόγο για ασφάλεια στο σπίτι, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι υπάρχουν πολλά πιο ειδικά σημεία και αντικείμενα στο χώρο τα οποία πρέπει να ασφαλιστούν. Είναι τόσα που πρέπει να θυμόμαστε και τόσα που τελικά ξεχνάμε… Το kleidaras michalis επιμένει πως μία θωρακισμένη πόρτα ή οι ασφάλειες στα παράθυρα δεν αρκούν. Σκεφθείτε μόνο πόσες φορές αμελήσατε να θέσετε σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού φεύγοντας από το σπίτι!

Πώς να θυμόμαστε τι πρέπει να «κλειδώσουμε»

Οι τρόποι είναι πολλοί, με βασικότερο την πρόληψη. Αν οργανώνοντας το σπίτι σου φροντίσεις από την αρχή να σκεφθείς πως και τι πρέπει να ασφαλίσεις, τότε όλο αυτό θα γίνει συνήθεια. Μία άλλη λύση για τους πιο ξεχασιάρηδες είναι η υπενθύμιση στο κινητό. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα γνωρίζεις την ώρα που θα φύγεις από το χώρο, οπότε και θα «κλειδώσεις» ό,τι πρέπει. Όσο για τους πιο παραδοσιακούς; Post it! Αν το διαβάζεις ή το έχεις εικόνα, θα θυμηθείς κάποια στιγμή τι έχεις να κάνεις. Και ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον, θα συμβαίνει αυτόματα χωρίς να γεμίσεις το ψυγείο ή το σπίτι με τα σχετικά reminders.

Αντικείμενα που χρειάζονται επιπλέον ασφάλεια

Επειδή όμως υπάρχουν κι άνθρωποι που το μυαλό τους δεν πηγαίνει κατευθείαν στο «κακό», ας δούμε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα που χρειάζεται να ασφαλίσεις και για τα οποία αξίζει να συμβουλευθείς έναν έμπειρο και πιστοποιημένο, επαγγελματία κλειδαρά.

  1. Πολύτιμα κοσμήματα και οικογενειακά κειμήλια
  2. Σημαντικά έγγραφα (και κυρίως δημόσια)
  3. Μετρητά χρήματα
  4. Πιστωτικές Κάρτες & Άλλες Κάρτες Τραπέζης
  5. Υπολογιστές, Ipads & Εξωτερικό Σκληρό Δίσκο
  6. Όπλα & Αιχμηρά Αντικείμενα εφόσον υπάρχουν
  7. Φάρμακα (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι)
  8. Εργαλεία (όπως είναι το τρυπάνι, τα κατσαβίδια κτλ)
  9.  Τα έπιπλα της βεράντας ή του κήπου (και όσα αντικείμενα αφήνετε στον εξωτερικό χώρο)
  10.  Σημαντικούς κωδικούς για εργασία, υπολογιστή, πρόσβαση σε δίκτυα κ.ά.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ