Ο δεκάλογος του σωστού κλειδαρά
17 Νοέ

Η σχέση κλειδαρά και πελάτη βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την αμεσότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Η καλή και συνεπής εξυπηρέτηση αποτελούν την πρώτη εντύπωση, που θα κάνει τον εκάστοτε πελάτη να ξαναπροτιμήσει το συγκεκριμένο κλειδαρά. Ποιά είναι όμως τα δέκα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, που τελικά θα αποτελέσουν και τα κριτήρια επιλογής του;

Να είναι επαγγελματίας

1. Να είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας. Αναζητήστε τη σχετική πιστοποίηση στο επίσημο website ή στην επίσημη Facebook page του κλειδαρά που σκοπεύετε να καλέσετε.
2. Να λειτουργεί επαγγελματικά. Δεν αρκεί να είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας, αλλά να έχει και την αντίστοιχη αντιμετώπιση προς τον πελάτη. Η δουλειά θα πρέπει να γίνει με ταχύτητα μεν αλλά και με επαγγελματισμό στον εξοπλισμό και το προσωπικό εξυπηρέτησης.
3. Να έχει τη δυνατότητα για 24ωρη εξυπηρέτηση.

Να λειτουργεί με συνέπεια και χαμόγελο

4. Να έχει συνέπεια. Ακόμη κι αν τη στιγμή που τον καλεί ο πελάτης, έχει κάποια άλλη δουλειά, εφόσον αναλάβει να τον εξυπηρετήσει θα πρέπει να είναι συνεπής στην αποστολή του. Εναλλακτικά να στείλει κάποιον άλλο, εξίσου ικανό, συνάδελφο.
5. Να διατηρεί προσιτές τιμές χωρίς να αφαιρεί κάτι από την ποιότητα των προϊόντων κι υπηρεσιών του.
6. Να έχει ευγένεια και να μη χάνει το χαμόγελό του, αφού αυτό θα ηρεμήσει τον πελάτη εμπνέοντάς του εμπιστοσύνη για τη συνέχεια και την άμεση λύση στο πρόβλημά του.

Να εξηγεί στον πελάτη

7. Να βοηθάει τον πελάτη να καταλάβει τι θα κάνει και τι πρέπει να γίνει. Ειδικά όταν μιλάμε για ζητήματα ασφάλειας, ο κλειδαράς οφείλει να εξηγεί αναλυτικά στον πελάτη για τη διαδικασία εγκατάστασης της κάθε πόρτας ή κλειδαριάς ασφαλείας.
8. Να κάνει το follow up ενημερώνοντας τον πελάτη για τα νέα προϊόντα, τον καινούργιο εξοπλισμό και το τι μπορεί να του προσφέρει περισσότερη ασφάλεια.

Να φροντίζει την ομάδα του

9. Να ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις στον τομέα του και να αναβαθμίζει ανάλογα την εργασία του.
10. Να επενδύει σε καλούς κι έμπιστους συνεργάτες, τόσο όσον αφορά τους προμηθευτές όσο και το προσωπικό που θα έχει στο κατάστημά του.

Συμπερασματικά, ένας επαγγελματίας κλειδαράς πρέπει να δείχνει τον επαγγελματισμό του. Να σέβεται τον πελάτη και τις ανάγκες του, φροντίζοντας για την καλή και άμεση εξυπηρέτησή του.

Comments(01)

  1. Συγχαρητήρια,δείχνετε πολύ επαγγελματισμό.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ