Δεύτερο κλειδί: Σε ποιον και γιατί να το δίνω;
17 Νοέ

Είναι το λεγόμενο «spare key», το οποίο έχει τους οπαδούς του αλλά και τους ας πούμε αντιφρονούντες. Από τη μία λοιπόν βρίσκονται εκείνοι οι πιο παραδοσιακοί, που πιστεύουν πως πρέπει να υπάρχει ένα δεύτερο κλειδί και μάλιστα σ’ ένα κρυφό σημείο έξω από το σπίτι για ώρα ανάγκης. Από την άλλη έχουμε όσους υποστηρίζουν πως με τις αυξήσεις των κλοπών, καλό είναι να μην υπάρχει άλλο κλειδί εκτός του βασικού και σίγουρα να μην υπάρχει εκτός σπιτιού.

Το kleidaras michalis θεωρεί βάσει της εμπειρίας του πως πρέπει να υπάρχει spare key, αλλά προσοχή σε ποιον το δίνετε ή που το κρύβετε! Πράγματι το δεύτερο κλειδί σπιτιού – αλλά κι αυτοκινήτου – μπορεί να δώσει τη λύση σε μία δύσκολη στιγμή. Για παράδειγμα αν χρειαστεί να πάει κάποιος στο σπίτι κι εσείς βρίσκεστε μακριά, αν σας κλέψουν και δε γνωρίζετε πως να μπείτε στο αυτοκίνητο ή το σπίτι ή ακόμη κι αν οι ίδιοι έχετε ανάγκη από κάποιον και δε μπορείτε να μετακινηθείτε. Οι περιπτώσεις λοιπόν και οι ανάγκες ποικίλουν.

Κατά τη γνώμη μας το δεύτερο κλειδί είναι απαραίτητο. Φροντίστε όμως να βρείτε το κατάλληλο σημείο, όπου θα το κρύψετε και να το το εμπιστευθείτε στα χέρια ενός πολύ δικού σας ανθρώπου.

Αυτό το άτομο θέλουμε να είναι εμπιστοσύνης, όπως κάποιος συγγενής ή κάποιος από το πολύ πολύ στενό περιβάλλον. Μην εμπιστεύεστε εύκολα τον γείτονα ή κάποιον φίλο- γνωστό, που τυχαίνει να μένει κοντά σας. Επίσης συστήνουμε να μην κοινοποιείτε ότι διαθέτετε δεύτερο κλειδί, είτε αυτοκινήτου είτε σπιτιού. Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι πέφτουμε στην παγίδα και δείχνουμε στον κλέφτη το δρόμο για τον προσωπικό χώρο και την περιουσία μας. Επομένως όσοι λιγότεροι γνωρίζουν πως υπάρχει spare key, τόσο πιο ασφαλείς είμαστε.

Ζητήστε μας να σας βγάλουμε ένα δεύτερο κλειδί (σπιτιού, αυτοκινήτου ή μηχανής) και να σας δώσουμε από κοντά τις συμβουλές μας για τη διαχείρισή του.

Bonus tips

  • Βρείτε ένα μη εμφανές σημείο, για να κρύψετε το κλειδί σας.
  • Προτιμήστε να ενισχύσετε την ασφάλειά του με κάποια έξτρα κλειδαριά ή σ’ ένα χρηματοκιβώτιο με κωδικό.
  • Αν επιλέξετε να το κρύψετε σ’ εξωτερικό χώρο, τότε φροντίστε για ένα μέρος που δεν είναι εύκολα προσβάσιμο ή τουλάχιστον ένα μέρος που δεν είναι το πρώτο, που έρχεται στο μυαλό όπως είναι κάτω από το χαλάκι ή η γλάστρα. Εναλλακτικά κρύψτε το στο σπίτι σκύλου, πίσω από το θερμόμετρο ή σε κάποιο δέντρο του κήπου.
  • Μην κρύβετε τίποτα στο γκαράζ.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ