Χρονικοί Περίοδοι που απαιτούν προσοχή
05 Νοέ

Η ασφάλεια δεν έχει εποχικότητα, αλλά υπάρχουν κάποιες χρονικές περίοδοι που απαιτούν την αυξημένη προσοχή μας. Το kleidarasmichalis.gr τονίζει αυτές τις περιόδους του χρόνου και συνιστά να προετοιμάζεστε κατάλληλα πριν έρθουν. Η πρόληψη λειτουργεί αποτρεπτικά και στον τομέα της ασφάλειας του σπιτιού σας!

Πότε προτιμούν οι κλέφτες να «δουλεύουν»

Το κριτήριο της προτίμησής τους πηγαίνει αναλογικά με το δικό μας πρόγραμμα. Όσο πιο φορτωμένο είναι με υποχρεώσεις και ταξίδια εκτός σπιτιού, τόσο γεμίζει και η ατζέντα των κλεφτών με σπίτια που έχουν να “δουλέψουν”. Οι διαρρήκτες λοιπόν προτιμούν να εργάζονται…

 1. Όταν εμείς πάμε καλοκαιρινές διακοπές.
 2.  Όταν αρχίζουν τα πρώτα εκδρομικά Σαββατοκύριακα της Άνοιξης.
 3.  Όταν γνωρίζουν πως λείπουμε αρκετές ώρες την ημέρα στη δουλειά. Γι’ αυτό και έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κλοπών τις μεσημεριανές παρά τις βραδινές ώρες.
 4.  Όταν κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Αυτό δεν αφορά μόνο κάποιο ταξίδι αλλά και ένα κάλεσμα εκτός σπιτιού.
 5.  Όταν απολαμβάνουμε το Πάσχα στην εξοχή.
 6.  Όταν έχουμε εξοχικό σπίτι και λείπουμε τακτικά. Και αντίστροφα, δηλαδή όταν είμαστε στο σπίτι μας και πρέπει να ασφαλίσουμε το εξοχικό μας κατάλληλα για τους μήνες του χρόνου που δεν το επισκεπτόμαστε συχνά.

Προστατευτείτε από τους εποχικούς διαρρήκτες

Το kleidarasmichalis.gr προτείνει να προετοιμαστείτε από νωρίς, πριν δηλαδή πλησιάσουν αυτές οι περίοδοι του χρόνου. Να φροντίσετε ώστε η εξωτερική όψη του σπιτιού σας, που αφορά την πόρτα, τα παράθυρα και τα ρολά, τα τζάμια και την ύπαρξη ενός συστήματος συναγερμού να δείχνει πως το σπίτι δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Αυτό προϋποθέτει μία θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, διπλά τζάμια και καλά ασφαλισμένα με κλειδαριές ασφαλείας, καινούργια ρολά που δε σπάνε, ανακαινισμένα παράθυρα και ένα σύστημα συναγερμού. Στη συνέχεια φροντίστε ώστε και ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού να είναι επαρκώς φωτισμένος όλες τις ώρες της ημέρας. Από εκεί και πέρα περνάμε στις λεπτομέρειες, που είναι εξίσου σημαντικές.

Είναι τα σημεία που εμβαθύνετε για την ασφάλειά σας και αυτά αφορούν:

 1.  Τις κατάλληλες κλειδαριές ασφαλείας για τη θωρακισμένη πόρτα
 2. Το είδος του συναγερμού που θα επιλέξετε
 3.  Την ασφάλιση του γκαράζ
 4.  Το είδος των ρολών που θα διαλέξετε και φυσικά η τοποθέτηση
 5.  Η τεχνολογία της κάθε κλειδαριάς και το πόσο σύγχρονη είναι

Στο kleidarasmichalis.gr θα βρείτε αρκετές προσφορές και τα πιο ποιοτικά προϊόντα ασφαλείας σε προσιτές τιμές.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ